Domeniul online

Domeniul unității școlare: http://edupipirig.ro/ și https://liceulpipirig.ro/

Domeniu adrese de email: http://cristis.ro/

Hosting website-uri: http://cristis.ro/ Toate drepturile pentru adrele de email și hosting aparțin „cristis”, iar domeniul edupipirig.ro și licpipirig.ro sunt ale Liceului Tehnologic ”Ion Creangă”, comuna Pipirig.

Domeniul și Hosting-ul „cristis.ro” are copyright, iar toate drepturile și obligațiile aprarțin deținătorului.

G-suite

Este un serviciu Google, destinat instutițiilor de învățămât preuniversitar. Seviciul, gratuit, oferă platforma Classroom, Google Meet și alte servicii.
G-suite oferă serviciile gratuite de:
E-mail, cu extensia pentru școală: ..@edupipirig.ro;
Cloud: Din contul vostru;
Classrooom
Meet
Documente, Foi de calcul prezentări etc.
Google Duo pentru conversații rapide;
Youtube
Maps
Jamboard
Earth
și multe altele

De ce Google-Classroom și nu altele?

1. Microsoft, pricipalul competitor nu oferă decât Microsoft Teams (echivalentul lui Google Meet) și Office 365, dar online, cu multe limitări. Este cea mai mare dezămgire oferită de un gigant IT în aceste momente: NU VĂ OFERIM NIMIC, ÎN PLUS, GRATIS!!!
2. Alte comapanii și platforme: ex. Edmodo, nu pot susține milioanele de utilizatori.
3. Liceul Pipirig lucrează de peste 10 ani cu adrese de email Google, cu serviciile Google oferite gratuit și deși suntem obligați, prin lege, să popularizăm aplicații Microsoft pe care suntem obligați să le plătim... încercăm să facem față cerințelor...

Cum învăț online?

Liceul Pipirig oferă următoarele posibilități:

1.Dacă elevii nu pot veni la școală: s-au oferit tablete, iar unitatea școlară este deschisă pentru orice elev sau cadru didactic care nu poate participa, de la domiciliu, la activitățile online. Pentru orice elev și cadru didactic, exceptând situațiile în care nu există conexiune mobilă, s-au oferit dispozitive și asistență pentru conectarea online;

2. Dacă se desfășoară activități cu clasa, în regim offline, cadrele didactice au posibilitatea să transmită în direct lecția la clasă (prin streem video în fiecare sală de clasă) sau pot posta sarcini de lucru, teme… prin Google Classroom ori pot intra în direct pentru anumite explicații prin Google Meet;

3. Fiecare cadru didactic a avut posibilitatea prin cursuri sau formare dedicată din partea unității școlare prin intermediul profesorilor de TIC, să învețe modalitatea de lucru online;

4. Fiecare elev a avut asistență tehnică permanentă, cu răspuns sigur în 24 de ore, pentru a-și rezolva problemele de conexiune online.

Ce fac dacă nu pot să accesez platforma online?

1.Nu mai știu contul…

Singura posibilitate este să contactezi administratorul domeniului pentru a-ți da detalii. Nicidecum nu încerca să creezi tu un nou cont, căci este imposibil.

2.Am uitat parola…

Nu poți să o recuperezi. Administratorul ți-a dat o parolă ințială, iar cea pe care tu ai ales-o după nu o poate ști nimeni. Așa că, cere o resetare a parolei de la administrator și încearcă să nu mai uiți parola pe care o introduci tu (atenție că Google nu vrea parole slabe, ci dorește litere mari, mici, cifre și eventual semne în parolă…)

3.Știu utilizatorul și parola, dar îmi cere, atunci când accesez Classroom sau Meet, „Contactează administrator site…”

Prima problemă ar fi că nu au pe dispozitiv o „Blocare ecran”, fie cu „Model”, sau ”PIN”. Verifică acest lucru din Setările telefonului!

Dacă nu funcționează, asigură-te că acest cont GOOGLE, de forma … @edupipirig.ro există pe telefonul tău… poți vedea simplu acest lucru din Setările telefonului – Conturi (Accounts)…; Mai mult încercă să-l accesezi (atenție să nu-l elimini/delete,  urmând instrucțiunile de acolo.